Loading...
Bel vrijblijvend +31 6 54 22 17 40

Trainingen Duitse taal en cultuur

Een training Duits bij Elisabeth Schlager gaat verder dan alleen het leren van de Duitse taal. Elisabeth laat u zelf ervaren voor welk persoonlijk contact Duitsers gevoelig zijn en hoe zij daarin verschillen van Nederlanders. U leert hierdoor competent handelen in een Duitstalige omgeving, een belangrijke voorwaarde voor zakelijk succes. Leer met de cursussen Training Duits professioneel te onderhandelen, te presenteren en succesvol te verkopen.

Ruud Heykoop - KLM

Inhoudsopgave

Individuele cursussen zakelijk Duits

Elisabeth Schlager biedt individuele Trainingen Duits aan voor elk startniveau.


A
Intensieve cursus
B
Avondcursus
C
Opfriscursus
dagen 4 tot 6 dagen 5 tot 10 avonden eenmalig contact
periode verspreid over 1 tot 6 weken verspreid over 2 tot 10 weken vanaf 2 uur
lesuren 5 uur per dag 2 uur per avond N.v.t.
zelfstudie 3 uur per week 3 uur per week 1 uur
startniveau beginner tot gevorderd beginner tot gevorderd gemiddeld tot gevorderd

Aanvragen Aanvragen Aanvragen

Groepscursussen zakelijk Duits

Elisabeth Schlager biedt groepscursussen zakelijk Duits aan voor elk startniveau.


D
Groepscursus
(3-4 personen)
E
In-company groepstraining
(3-8 personen)
dagen 5 tot 10 avonden 5 tot 10 blokken
periode verspreid over 2 tot 10 weken N.v.t.
lesuren 3 uur per avond minimaal 2,5 uur - overdag of 's avonds
zelfstudie 3 uur per week N.v.t.
startniveau onderling verschillend
beginner tot gevorderd
voor homogene groep binnen één bedrijf
Aanvragen Aanvragen

Intakegesprek

Bij het telefonische intakegesprek vraagt Elisabeth naar uw doelen, wensen en mogelijkheden. Wat wilt u leren, en binnen welke termijn? Hoeveel tijd kunt u per week aan de cursus Duits besteden? Elisabeth stelt voor u een persoonlijk, op maat gemaakt lesprogramma op. De doelstelling van uw cursus wordt helder geformuleerd en u krijgt een overzicht van de planning en opbouw van de lessen en zelfstudie-uren.


Startniveau

Voor een goed resultaat verdient enige voorkennis van het Duits aanbeveling. Mocht u blanco beginnen, dan adviseert Elisabeth u te starten bij haar collega's op het Goethe Instituut. Om een cursus zakelijk Duits van Elisabeth te kunnen volgen is één jaar schoolopleiding of een cursus niveau A1 in de Duitse taal bij het Goethe Instituut al voldoende. Tijdens het intakegesprek maakt Elisabeth een inschatting van uw ingangsniveau.

Cursusprogramma voor beginners

Bij het programma voor beginners ligt de nadruk op spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid. U leert zich gemakkelijk uiten in het Duits door te werken aan:

 • het vergroten van uw woordenschat en het leren van idiomatische uitdrukkingen
 • het opfrissen en uitbreiden van grammaticale kennis
 • het verwerven van communicatieve vaardigheden toegespitst op uw zakelijke of persoonlijke doeleinden

Cursusprogramma zakelijk Duits voor (ver)gevorderden

Het programma voor (ver)gevorderden wordt volledig afgestemd op uw startniveau, leerwensen en zakelijke praktijk. U werkt aan uw vakwoordenschat en leert door zelfreflectie nog beter en effectiever communiceren met uw zakelijke partner. Met behulp van simulatietechnieken oefent u het Duits in specifieke situaties zoals:

 • vergaderen
 • telefoneren
 • corresponderen
 • presenteren
 • verkopen
 • onderhandelen

Duur en intensiteit van de trainingen

U kunt kiezen voor een intensieve korte training Duits om binnen zeer korte tijd Duits te leren (optie A). Binnen één week wordt voldoende vertrouwen en kennis ontwikkeld om in actie te komen en effectief te handelen in een Duitstalige omgeving. Deze individuele cursus is ook te volgen met een frequentie van 1 dag per week.

Kiest u voor een gespreid programma (avondcursus individueel of met een groep, optie B en C), dan worden de lessen over een periode van 2 tot 10 weken verspreid. Een langere periode betekent meer ruimte om de nieuwe informatie te verwerken, tussentijds te studeren en het geleerde in de praktijk te oefenen.

Samen met Elisabeth bepaalt u de ideale duur en intensiteit van de training. Bij tussentijdse evaluaties kan dit worden bijgesteld.


Unieke inhoud

De training is gericht op het versterken van interpersoonlijke vaardigheden, interculturele vaardigheden en taalvaardigheid. Dit maakt deze cursus uniek: u leert niet alleen de Duitse taal, maar u oefent ook uw eigen wijze van communiceren en uitdrukken, en in de omgangsvormen binnen de (zakelijke) Duitse cultuur.

U werkt onder andere aan:

 • het combineren van de Duitse taal met Duitse uitdrukkingsvormen
 • het ontdekken van plezier in en de kracht van het cultuurverschil
 • het herkennen en wijzigen van uw eigen gedragspatronen
 • inlevingsvermogen en flexibiliteit om in elke situatie juist te reageren

Praktijksituaties oefenen

In afwisselende, boeiende lessen leert u converseren en discussiëren over actuele onderwerpen en oefent u praktijksituaties op uw werk. Zo leert u:

 • uw mening op een passende en ontspannen manier uiten
 • adequaat feedback geven en ontvangen en kritische vragen stellen
 • ontspannen omgaan met misverstanden en situaties waarin u uw Duitstalige gesprekspartner niet (goed) begrijpt
 • gesprekken voeren over alledaagse en actuele onderwerpen tijdens formele en informele situaties, zoals een conferentie of (werk-)lunch

Tijdens de cursus kunt u zelf onderwerpen aandragen die spelen op uw werk, zodat u hiermee kunt oefenen. Bijvoorbeeld als er een belangrijke beurs aankomt, of als u de volgende dag een verkoopgesprek moet voeren.

Duits als taal

Naast praktische spreekvaardigheid werkt u ook aan uw kennis van de Duitse taal. Hiervoor gebruikt Elisabeth bij u passende lesboeken en op maat gemaakt oefenmateriaal, gebaseerd op actuele artikelen uit de media. Zo vergroot u spelenderwijs uw woordenschat en leert u over zinsbouw, grammatica, uitdrukkingen en gezegden.

Zelfstudie

Aan het eind van elke lesdag wordt het geleerde samengevat, en maakt u met Elisabeth een huiswerkplanning. Bij alle cursussen kunt u rekenen op ongeveer 3 uur per week aan zelfstudie. U krijgt hiervoor materiaal mee, onder andere eigen opnames en ander luistermateriaal bijvoorbeeld voor in de auto.


Manier van lesgeven: niet zoals vroeger op school

Het leren van de Duitse taal roept bij veel Nederlanders negatieve herinneringen op aan een saaie leraar en ingewikkelde grammatica. Maar het kan ook anders. Aan de hand van haar persoonlijke visie en tientallen jaren ervaring ontwikkelde Elisabeth haar eigen trainingsmethoden. U zult merken dat Duits leren heel plezierig en bevredigend kan zijn.

Volgens Elisabeth komt de mens door taal in actie; via communicatie geeft hij uitdrukking aan zijn persoonlijkheid. Daarom is haar aanpak sterk gericht op de individuele kwaliteiten van de cursist. Ze stelt verhelderende vragen, is geduldig, motiveert, levert feedback op respectvolle wijze en creëert daarmee een sfeer van vertrouwen. Kortom: een ideale omgeving om in te leren.


Lesmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met een breed assortiment professioneel interactief lesmateriaal, zoals een telefoonsimulator, rollenspel, audiomateriaal en zelf ingebracht materiaal.

Daarnaast verwerkt Elisabeth actuele krantenartikelen en teksten uit uw bedrijfspraktijk in oefeningen voor grammatica en woordenschat. De leerstof is dus altijd zeer actueel en toegespitst op uw eigen situatie.


Flexibele planning

Elisabeth vindt het belangrijk dat u de cursus kunt combineren met uw zakelijk en privéleven. Dat betekent dat de lesuren en zelfstudie-uren flexibel gepland worden, op basis van uw wensen en mogelijkheden. U hoeft geen lange periode vrij te nemen of u (in een conferentie-oord) van de wereld af te zonderen om Duits te leren.

Bovendien bereikt u door Elisabeth’s effectieve werkwijze al in korte tijd uw doelstellingen. Elisabeth adviseert welke verdeling van zelfstudie-uren en lesuren voor u het meest effectief zal zijn. Zo duurt de training niet langer dan nodig.


Interesse?

Heeft u interesse in een training bij Elisabeth Schlager? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden en kosten te bespreken. Eventueel kunt u direct met Elisabeth uw persoonlijk doelniveau en de gewenste planning bepalen.

Bespreek uw persoonlijke wensen