Loading...
Bel vrijblijvend +31 6 54 22 17 40

Referenties

Meer dan 700 cursisten zijn u in de afgelopen 25 jaar voorgegaan en hebben door een training Duits bij Elisabeth Schlager hun zakelijke taal- en communicatievaardigheden sterk verbeterd. Op deze pagina vertellen 10 van deze klanten over hun ervaringen.

Michael Kühne, Expat Senior Director - Philips Hamburg

Logo Philips, klant bij Training Duits"Onze 6-daagse Duits cursus van Elisabeth Schlager was een schot in de roos! Ter voorbereiding op mijn expat assignment naar Duitsland had Elisabeth een aangepast programma voor mijn vrouw en mijzelf gemaakt, zodat we vanaf het eerste moment, dat we voet op Duitse bodem zetten, ons zowel zakelijk als prive, in iedere situatie konden redden. Vooral de goede balans tussen de noodzakelijke grammatica en het oefenen van praktijk gerichte situaties is de kracht van Elisabeths methode. Een echte aanrader voor iedereen die prive of zakelijk de Duitse taal wil leren beheersen."

Boukje Cnossen, Assistant Professor of Cultural Entrepreneurship at Leuphana University of Lüneburg January 28, 2020

LAssistant Professor of Cultural Entrepreneurship at Leuphana University of Lüneburg"De training met Elisabeth was zeer effectief en bovendien leuk. Het is me gelukt mijn Duits in korte tijd aanzienlijk te verbeteren dankzij Elisabeth's vermogen om snel te identificeren waar mijn uitdagingen lagen en op slimme en speelse wijze ruimte voor verbetering te scheppen. Ook heb ik veel materiaal ontvangen waarmee ik mijn Duits kan blijven verbeteren. Het allerbelangrijkst is echter dat ik me veel zekerder en zelfstandiger ben gaan voelen in de wijze waarop ik de Duitse taal aanwend."

Marcel Bogaard - Metzler Bank

Logo Metzler Bank "Als medewerker van een effectenbank met voornamelijk Duitse contacten was het voor mij van groot belang mijn communicatieve vaardigheden beter te ontwikkelen. Elisabeth leerde mij dit door allerlei rollenspelen te doen, die op band op te nemen en vervolgens te beluisteren. Zo hoorde ik precies wat ik fout deed en kon daar vervolgens meer aandacht aan besteden - naast uitbreiding van mijn woordenschat door actuele economische artikelen uit diverse Duitse kranten met mij door te nemen.
Na de training ging ik met een grotere woordenschat en veel meer vertrouwen gesprekken met mijn cliënten aan. Kortom: een zeer doelgerichte, efficiënte en vooral leuke training."

Edwin Heuvelink, Commercieel Directeur - Neco BV

Logo Neco, training duits "Ik ben op een zeer laag niveau de cursus begonnen, zonder enige scholing in de Duitse taal. Nu voel ik me zeker genoeg om de Duitse markt te gaan veroveren. En dat na 5 dagen! Met nieuwe klanten en agenten kan ik nu de Duitse markt uitbreiden, doordat mijn spreekvaardigheid en vooral de durf om vrijer te spreken zo groot geworden zijn. De achtergrond van cultuurverschillen kan ik beter begrijpen. Daardoor voel ik me nu zeker om de Duitse klant te benaderen. Elisabeth oefent vooral praktijkgerichte situaties en past zich helemaal aan op je basiskennis. Je krijgt een persoonlijk op je eigen vraag toegespitste training. En in een ontspannen sfeer neem je als vanzelf de leerstof op."

Martijn Bokelaar, Sales Ingenieur - PPG-Marine and Protective Coatings

Logo PPG-Marine and Protective Coatings, klant bij Training Duits "In mijn functie als sales ingenieur voor de Oostenrijkse markt is beleefdheid en duidelijkheid een eerste vereiste. De training die ik bij Elisabeth gevolgd heb, heeft me zeer goede handvaten gegeven om deze kritieke punten goed te ontwikkelen.
Door de persoonsgerichte lessen heb ik in de zakelijke praktijk de vele voorbeelden en oefeningen goed kunnen gebruiken. Ik heb mezelf duidelijk professioneel neer kunnen zetten en zakelijke relaties op kunnen bouwen in de afzetmarkt in Oostenrijk en Oost-Europese landen."

Marcus Roos - Vitae Personeelsbemiddeling

Logo Vitae Personeelsbemiddeling, klant bij Training Duits "Het aardige is dat je zelf bepaalt wat belangrijk is en wat je wilt leren. Naast de basistechnieken, zoals grammatica, vul je in overleg met Elisabeth je eigen training in. Voor onze klantenwerving en sollicitatiegesprekken is goed kunnen converseren erg belangrijk. Daar werd dan ook de nadruk op gelegd door middel van rollenspelen en telefoongesprekken.
Juist de persoonlijke benadering van Elisabeth maakt dat je je op je gemak voelt en spelenderwijs de taal leert. Alles wordt opgenomen op audio of video zodat je jezelf steeds weer kritisch onder de loep kunt nemen. Een goede manier om met een lach naar jezelf te kunnen kijken en om jezelf zo telkens een stukje te verbeteren."

Robert Bisschop - Verdel Bloemenexport

Logo Verdel Bloemenexport, klant bij Training Duits"De privé-training is erg doelgericht en je kan hem, als je dat wilt, geheel zelf invullen. Op deze manier kun je precies die onderwerpen trainen, die je nodig hebt. Mevrouw Schlager speelt hier fantastisch op in en past haar stof eenvoudig aan. Een training van 5 dagen 5 uur lang (inclusief lunch) is erg intensief en vraagt veel concentratie, maar het eindresultaat is dan ook uitstekend!"

Jan-Hidde van Knippenberg, Account Manager - Schut Hoes Cartons

Logo Schut Hoes Cartons, klant bij Training Duits"De 5 dagen training bij Elisabeth Schlager zijn voorbij gevlogen! Haar zeer persoonlijke manier van lesgeven in de Duitse taal en cultuur hebben mij een "beetje Duits" gemaakt. Ik ben ervan overtuigd, dat ik als account manager in Duitsland veel nieuwe klanten ga binnen halen. Ook de tips van Elisabeth hoe de Duitse markt te benaderen hebben me daarbij geholpen. Een aanbeveling voor ieder die wil groeien op de Duitse markt en daarvoor zijn Duits en benadering van klanten wil verbeteren!"

Wendelina Timmerman, trainer/coach - Hooridee, Advies bij gehoorverlies

Logo Hooridee, klant bij Training Duits"Elisabeth Schlager is een aanrader voor een training zakelijk Duits: zij schept op originele en ontspannen wijze de juiste sfeer. Bovendien biedt ze uitstekend materiaal om vol vertrouwen in het Duitstalig gebied te kunnen gaan werken. Tijdens mijn werkzaamheden in Zwitserland kreeg ik van mijn collegae ter plekke heel wat complimenten voor mijn gebruik van de Duitse taal!"

René Frieswijk - FIOD

Logo FIOD, klant bij Training Duits "Deze cursus heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Niet alleen was de locatie inspirerend, ook de persoonlijke touch van Elisabeth deed ons met genoegen vanuit het verre oosten naar Amsterdam afreizen. Ook inhoudelijk niets dan lof. Ondanks de niet alledaagse materie op het gebied van belastingrecht, wist Elisabeth met actuele artikelen in te spelen op onze dagelijkse praktijk en zodoende veel aandacht te besteden aan het vakjargon. Daarnaast kwamen de cultuurverschillen in ruime mate aan bod. Ook het lesmateriaal (de boeken mochten wij behouden) is zeer nuttig gebleken en wordt nog veelvuldig door ons geraadpleegd. De in totaal zes cursusdagen hebben zeer zeker hun vruchten afgeworpen." "Wer aufgehört hat besser zu werden, hat aufgehört gut zu sein."

Elisabeth Schlager traint onder andere:

 • executives en CEO
 • directie en management
 • expats
 • piloten, pursers en cabinepersoneel
 • commercieel en accountmanagers
 • marketing- en exportmanagers en -medewerkers
 • secretarieel en receptiemedewerkers
 • ondernemers en particulieren met (zakelijke) relaties in Duitstalige landen

Klanten van Elisabeth komen uit de sectoren:

 • Industrie
 • Landbouw
 • Handel
 • Mode
 • Gezondheid
 • Zakelijke diensten
 • Banken & verzekeringen
 • Transport & vervoer
 • Kunst & cultuur
 • Toerisme