Loading...
Bel vrijblijvend +31 6 54 22 17 40

Over Elisabeth

Als eerste zelfstandig gevestigde taaltrainer Duits in Amsterdam heeft Elisabeth Schlager honderden cursisten geholpen beter Duits te leren spreken. Met haar tientallen jaren ervaring op het gebied van taaltraining, interculturele communicatie en coaching heeft zij alles in huis om haar cursisten een uiterst effectief leertraject te bieden.

“Ik houd ervan om mensen te ondersteunen om met plezier hun werk te doen, ook in het Duits! Mijn invalshoek is: te leren ontdekken hoe met zelfvertrouwen Duits te spreken, en daarvoor de nodige zelfreflectie te ontwikkelen"

Het gaat mij erom dat iemand zich dicht bij zichzelf kan voelen en authentiek overkomt bij spreken en handelen. Natuurlijk heb je daarbij ook woordenschat nodig en een bepaald minimum aan grammatica, maar het mooiste is, als je jezelf durft te zijn, toch?

Tijdens mijn training laat ik mijn klanten zelf ervaren voor welk persoonlijk contact de Duitse gesprekspartner gevoelig is, en hoe die daarin verschilt van de Nederlandse collega's. Ik laat mensen ervaren wat het betekent om empatisch te handelen, samen te lachen om grappige formuleringen en zelfrelativering in te zetten. Dat schept veel ruimte tijdens het leerproces, en op het werk.

Ik geniet ervan dat mijn klanten uit heel Nederland en vanuit zo veel verschillende branches komen. Dat ik hen mag begeleiden geeft me steeds weer een nieuwe uitdaging om me te verdiepen in vakgebieden als import-export, marketing en marktuitbreiding, architectuur, belastingrecht, presentatietechnieken, theater, verkoop, onderhandelen, en vele andere.

Persoonlijke achtergrond

In de 80-er jaren gaf Elisabeth Duitse les op scholen in verschillende landen (zie onder). Eind jaren 90 specialiseerde Elisabeth Schlager zich in "Interculturele Communicatie en Competentie" aan de Universiteit van Düsseldorf en de Universiteit van Jena. In 2007 voltooide zij een internationale opleiding tot erkend coach. De jaren daarna specialiseerde zij zich in persoonlijke coaching met de focus op betrouwbaarheid en geloofwaardigheid in zakelijke communicatie.

Elisabeth Schlager is getrouwd en heeft een dochter van 27 jaar. Ze woont en werkt, als trainer Duits, sinds 35 jaar in Amsterdam.

Internationale werkervaring

Elisabeth woonde en werkte in verschillende landen. Zo gaf zij Duitse les op scholen in Oostenrijk, aan de Universiteit Champaign-Urbana in de Verenigde Staten, en op de Duitse Internationale School in Quito, Ecuador. In 1987 vestigde Elisabeth Schlager zich in Nederland. In de eerste jaren was zij zelfstandig docent Duitse Taal en Cultuur bij gerenommeerde taleninstituten en verzorgde zij onder meer workshops "Interculturele Communicatie" aan het Tropeninstituut in Amsterdam.

Als eerste zelfstandig

Na 5 jaar freelance taaltraining voor de KLM startte Elisabeth in 1992 haar eigen bedrijf als eerste zelfstandig gevestigde taaltrainer Duits in Amsterdam.

Portretfoto van Elisabeth Schlager in Amsterdam
Elisabeth Schlager