Loading...
Bel vrijblijvend 020 - 616 80 95

Over Elisabeth

Als eerste zelfstandig gevestigde taaltrainer Duits in Amsterdam heeft Elisabeth Schlager al honderden cursisten geholpen beter Duits te leren spreken. Met haar tientallen jaren ervaring op het gebied van taaltraining, interculturele communicatie en coaching heeft zij alles in huis om haar cursisten een uiterst effectief leertraject te bieden.

‘Het doet me goed als klanten bij afsluiting van hun training met een glimlach zeggen: “wat is het toch leuk om Duits te kunnen spreken!”’

‘Ik houd ervan om mensen te ondersteunen om met plezier hun werk te doen. Mijn invalshoek: te leren ontdekken hoe met zelfvertrouwen Duits te spreken en daarvoor de nodige zelfreflectie te ontwikkelen.

Het gaat mij erom dat iemand zich dicht bij zichzelf kan voelen en authentiek overkomt bij spreken en handelen. Natuurlijk heb je daarbij ook woordenschat nodig en een bepaald minimum aan grammatica, maar het mooist is, als je jezelf durft te zijn, toch?

Tijdens mijn training laat ik mijn klanten zelf ervaren voor welk persoonlijk contact de Duitse gesprekspartner gevoelig is, en hoe die daarin verschilt van de Nederlandse collega's. Ik laat mensen ervaren wat het betekent om empathisch te handelen, samen te lachen om grappige formuleringen en zelfrelativering in te zetten. Dat schept veel ruimte tijdens het leerproces, en op het werk.

Ik geniet ervan dat mijn klanten uit heel Nederland en vanuit zo veel verschillende branches komen. Dat ik hen mag begeleiden geeft me steeds weer een nieuwe uitdaging om me te verdiepen in vakgebieden als architectuur, belastingrecht, import-export, marketing en marktuitbreiding, presentatietechnieken, theater, verkoop, onderhandelen en andere. Zo stimuleert mijn werk mij tot blijvende ontwikkeling op verschillende gebieden: van didactiek tot non-verbale communicatie en business coaching.’

Persoonlijke achtergrond

Elisabeth is native speaker en werd geboren in Oostenrijk. Ze studeerde eind jaren zeventig Duits en Muziek in Wenen. Later volgde zij een vierjarige opleiding in bewustzijnstechnieken en coaching aan het Centrum voor Intuïtie en Creativiteit in Utrecht. Eind jaren negentig specialiseerde Elisabeth Schlager zich in "Interculturele Communicatie en Competentie" aan de Universiteit van Düsseldorf en de Universiteit van Jena. In 2007 voltooide zij een internationale opleiding tot erkend coach. De jaren daarna specialiseerde zij zich in persoonlijke coaching met de focus op betrouwbaarheid en geloofwaardigheid in zakelijke communicatie.

Elisabeth Schlager is getrouwd en heeft een dochter van 24 jaar. Ze woont en werkt sinds 32 jaar in Amsterdam.

Internationale werkervaring

Elisabeth woonde en werkte in verschillende landen. Zo gaf zij Duitse les op scholen in Oostenrijk, aan de Universiteit Champaign-Urbana in de Verenigde Staten, en op de Duitse Internationale School in Quito, Ecuador. In 1987 vestigde Elisabeth Schlager zich in Nederland. In de eerste jaren was zij zelfstandig docent Duitse Taal en Cultuur bij gerenommeerde taleninstituten en verzorgde zij onder meer workshops "Interculturele Communicatie" aan het Tropeninstituut in Amsterdam. Na 5 jaar freelance taaltraining voor de KLM startte zij in 1992 als eerste zelfstandig gevestigde taaltrainer Duits in Amsterdam haar eigen bedrijf.

Portretfoto van Elisabeth Schlager in Amsterdam
Elisabeth Schlager